Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 31.08.2021

Продажі електромобілів виросли на 160%

Аналітична компанія Canalys підрахувала, що за перше півріччя 2021 року в світі було продано 2,6 мільйона електромобілів, що на 160% перевищує аналогічні дані першої половини 2020 року. Зростання продажів електромобілів значно перевищило темпи зростання на світовому ринку автомобілів, який склав лише 26%. Особливою популярністю електромобілі користувалися в 2021 році на двох провідних ринках – материковий Китай і Європа.
У першому півріччі 2021 року в континентальному Китаї було продано 1,1 мільйона електромобілів, що становить 12% від всіх проданих там легкових автомобілів. В Європі було продано 1 мільйон електромобілів, що склало 15% від загального числа нових автомобілів. Продажі електромобілів на цих двох ринках сформували в сукупності 87% від всіх продажів електромобілів в світі.
Зате американський ринок електромобілів продовжує серйозно відставати. У першому півріччі 2021 року в США було продано 250 тисяч електромобілів, що становить всього лише 3% від загального числа проданих нових автомобілів в країні. Результати дослідження свідчать, що в окремих європейських країнах електромобілі становлять понад чверть продаваних нових автомобілів. А Норвегія залишається світовим лідером по впровадженню електромобілів – в цій країні більше 80% продажів нових автомобілів припадають саме на акумуляторні авто.

 

ukrautoprom.com.ua