Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 29.05.2020

Профтехи отримають безкоштовний доступ до сервісів Google для дистанційної роботи

Заклади профосвіти зможуть безкоштовно використовувати всі інструменти та сервіси G Suite for Education компанії “Google”. Таку можливість компанія надала для того, щоб заклади могли якісніше працювати з учнями у дистанційному форматі. Лист із алгоритмом реєстрації на платформі був розісланий сьогодні, 28 травня 2020 року.

Окрім профтехів, таку можливість отримають й інші заклади освіти, які через карантин працюють дистанційно, — виші, школи та дитсадочки. Безкоштовний доступ до ресурсів G Suite for Education буде безстроковим. Зареєструватися можна за посиланням.

“Ми вдячні міжнародним організаціям за підтримку, особливо у цей непростий час. Педагоги мають ще більше можливостей якісніше проводити практичні заняття в режимі онлайн. Крім того, так вони зможуть збирати всі матеріали на одній платформі та відслідковувати активність учнів”, — зазначив заступник Міністра освіти і науки Петро Коржевський.

Однією з умов використання G Suite for Education є наявність у закладу власного домену, реєстрація якого є платною. В межах цієї ініціативи, українська компанія-реєстратор доменів HOSTiQ зможе безкоштовно реєструвати домени закладів освіти за посиланням.
Реєстрація домену має відбутися до подачі заявки в Google.

Водночас Міністерство не обмежує заклади у виборі ресурсів для дистанційної роботи — вони можуть використовувати будь-які зручні інструменти та додатки.
Нагадаємо, що з 1 червня учні профтехів можуть виходити на практичне навчання.

Джерело: Урядовий портал.