Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 16.06.2020

Програма діяльності Кабінету Міністрів є спільним напрацюванням Уряду, Парламенту і суспільства

Допрацьована Програма діяльності Уряду має стати своєрідним суспільним договором між Кабінетом Міністрів, Верховною Радою і українським суспільством

Про це в ефірі програми “Свобода слова” на телеканалі ICTV заявив Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

Зокрема, він нагадав, що Програма діяльності Уряду, яку цього тижня має розглянути Верховна Рада – це документ, в основі якого лежить ціла низка інших документів. “Це і передвиборна програма Президента України Володимира Зеленського, і програма партії “Слуга народу”, і Укази Глави держави, і напрацювання комітетів Верховної Ради, і робота окремих міністерств. У Уряду є розуміння результатів запровадження кожного з 320 пунктів з цієї Програми”.

За словами Дениса Шмигаля, в Програмі окрім вступу, який актуалізує сьогоднішній кризовий стан речей, є також два розділи: “Тактичний або короткотерміновий план дій з подолання кризових явищ і є довгострокова програма, яка передбачена на 4 роки діяльності Уряду та Верховної Ради”.

“Консенсус-прогноз МВФ, Міністерства економіки, світових аналітичних агенцій складає мінус 4,8% падіння ВВП України цього року. Порівняно з плюс 3,7% минулого року різниця складає 8,5% ВВП, але з другого півріччя цього року прогнозується поступове зростання економіки”, – зазначив очільник Уряду.

Він також повідомив, що на час карантину в країні були закриті шість основних галузей споживання, які потягнули за собою падіння відповідного виробництва. “Крім цього, світова криза спричинила зниження попиту на експортних ринках, на які була орієнтована частина галузей промисловості, і, відповідно, там також відбулося незначне просідання від 4 до 6%. Всі ці речі спричиняють кризову ситуацію в економіці, яку нам необхідно виправляти”, – зазначив Денис Шмигаль.

Прем’єр-міністр повідомив, що сьогодні представив Програму діяльності Уряду фракції “Слуга народу” у Верховній Раді. Зустріч з фракцією, за словами Дениса Шмигаля, пройшла конструктивно, оскільки комітети і більшість членів фракції брали безпосередню участь у підготовці цієї програми.

“На зустрічі фактично всі підтвердили, що більшість пропозицій фракції в Програмі враховано, і було абсолютне конструктивне сприйняття оновленого документу. Я в тому числі подякував фракції за можливість разом з Верховною Радою допрацювати документ, який можна вважати певним суспільним договором між громадськістю, представником якої є парламентська більшість, і Урядом. Тому цей документ, я переконаний, буде підтриманий українським суспільством”, – підсумував Денис Шмигаль.

Джерело: Урядовий портал.