Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 21.07.2021

Програма Європейського зеленого курсу має бути адаптована до українських реалій

Програма Зеленого курсу в аграрному секторі України має бути адаптована до вітчизняних реалій і буде запроваджуватися на основі загальнонаціонального діалогу.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це заявив перший заступник міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький, виступаючи під час публічного обговорення на тему «Дружнє до довкілля виробництво».

«Програма Європейського зеленого курсу має бути адаптована до українських реалій. Щодо фінансової мотивації, всі рішення, які приймають, будуть обговорюватися в дискусіях. Ви можете бути спокійні: нічого, як сніг на голову, не впаде. Зворотний зв’язок вкрай важливий для всіх учасників процесу», – заявив Висоцький

За його словами, з 2022 року планується поступово запроваджувати елементи державної підтримки за напрямами Зеленого курсу. Ці програми мають на меті фінансово мотивувати агровиробників до запровадження зелених технологій, але держава буде контролювати виконання відповідних вимог.

Заступник міністра наголосив на важливості правильного розподілу “обов’язків чи ролей”, аби забезпечити кінцевий результат. Як це працюватиме, він пояснив на прикладі держпідтримки для селян, які вирощують гречку.

«Ми хочемо поступово, починаючи з 2022 року, додавати до (засад – ред.) держпідтримки елементи соціально-економічного та екологічного впливу. Ми запроваджуємо цього року 5 тис. грн на гектар (допомогу аграріям – ред.) на вирощування гречки. Чого не можна з наступного року додати певні умови про взаємодію з пасічниками? Так само і з іншими умовами, які будуть додаватися через примус і через мотивацію», – пояснив заступник міністра.

Як наслідок, у світовому Green Deal “цілком може бути своя українська частка”, підсумував Висоцький.

Публічне обговорення у межах Національного діалогу «Трансформація продовольчих систем: український контекст» за темою «Дружнє до довкілля виробництво» відбулося під егідою Міністерства аграрної політики та продовольства України та за підтримки Продовольчої та Сільськогосподарської організації ООН (FAO).

Фото з відкритих джерел

ukrinform.ua