Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 16.01.2019

Промисловий Комітет погодив підвищення мита на експорт металобрухту до 58 євро/т і повну заборону експорту дров

Комітет з питань промислової політики та підприємництва одноголосно підтримав ініційований РПЛ новий “металургійний закон”, який ліквідує дефіцит сировини для металургійних заводів і зберігає робочі місця українців через підняття вивізного мита на металобрухт з 42 Євро/т до 58 Євро/т на 3 роки.

Про це повідомив голова Комітету з питань промислової політики та підприємництва Віктор Галасюк.

Як зазначається, починаючи з 2016 року, завдяки прийнятим законам про підвищення і продовження дії вивізного мита на брухт чорних металів з 10 до 30 Євро/т, а потім до 42 Євро/т, в Україні спостерігаються позитивні тенденції у забезпеченні цією сировиною металургійних підприємств. Третій рік поспіль зростають обсяги поставок металобрухту вітчизняної заготівлі, дефіцит брухту знизився з 0,85 до 0,3 млн. т. Сьогодні даним ресурсом забезпечується 98% потреб металургійної галузі. Втім, у зв’язку зі збільшенням вартості сировини на зовнішніх ринках та, відповідно, втратою “обмежуючого” ефекту мита, його розмір було запропоновано підвищити.

Крім того, Комітет рекомендував для прийняття в цілому ще одну стратегічну ініціативу команди Олега Ляшка, розроблену, за словами Віктора Галасюка, спільно з кращими науковцями та галузевими експертами.

Так позитивний висновок Комітету отримав законопроект № 9475 “На захист українських лісів”, який до 2027 року забороняє експорт дров паливних. Як зазначив В.Галасюк, метою закону є здешевлення дров для населення і ліквідація контрабандного каналу вивезення з України лісу-кругляка всупереч діючого мораторію.

«Дякую співавторам цих ініціатив і колегам по Комітету з питань промполітики та підприємництва за ефективну спільну роботу і традиційно державницьку позицію!» – зазначив нардеп.

Джерело: Інформатор