Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 17.06.2020

Проведення тендерів через систему ProZorro дозволяє суттєво заощаджувати державні кошти на дорожньому будівництві

«Безпека та якість доріг – наші ключові пріоритети в дорожньому будівництві. Його рекордне фінансування в цьому році дозволить відновити рекордну кількість кілометрів автошляхів. Тому ефективне використання держкоштів тут надважливе, і я радий, що наші підприємства, які беруть участь в закупівлях через систему ProZorro, демонструють чудові результати економії. Наприклад, тільки за останні 2 місяці ДП «Фінінпро» вдалося заощадити в середньому 13% державних коштів, уклавши 14 договорів на капітальний ремонт транспортних розв’язок на загальну суму 347,62 млн грн», – відзначив Владислав Криклій.

Найбільшу економію вдалося досягти в тендерах з капремонту транспортних розв’язок на дорогах державного значення М-07 «Київ – Ковель – Ягодин (на м.Люблін)», де економія склала 17%, Н-03 «Житомир – Чернівці» економія склала 18%.

На об’єктах поточного ремонту, зокрема облаштування зон пішохідних переходів засобами підвищеної видимості на дорогах державного значення М-21 «Виступовичі – Житомир – Могилів-Подільський (через м. Вінниця)», де економія склала 31% та Н-03 «Житомир – Чернівці)», де економія склала 26%. Підтверджена економія склала орієнтовно 46 млн грн. Владислав Криклій нагадав, що цьогоріч на будівництво безпечної інфраструктури та запровадження нових стандартів з безпеки руху передбачено 3,1 млрд грн. З них 1,4 млрд кошти Державної програми підвищення рівня безпеки дорожнього руху в Україні на період до 2020 року для облаштування пішохідних переходів, транспортних розв’язок та інших об’єктів.

Завдання зниження аварійності на 30% – ключова ціль Міністерства інфраструктури, передбачене програмою діяльністю Уряду. Ми побудуємо та облаштуємо 25 розв’язок кільцевого типу, 20 різнорівневих пішохідних переходів, 500 пішохідних переходів у місцях з найбільшою концентрацією ДТП, автономне освітлення 500 пішохідних переходів. Також буде ліквідовано 16 місць концентрації ДТП, встановлено дорожні знаки з підсвіткою та сигнальними лампами, облаштовано нерегульовані пішохідні об’єкти світлофорами «на вимогу», – додав очільник Міністерства.

Джерело: Урядовий портал.