Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 13.09.2021

Проєкт бюджету передбачатиме збільшення на медицину й підтримку економіки – Шмигаль

Проєкт державного бюджету на 2022 рік, який Кабінет Міністрів планує направити до парламенту 15 вересня, передбачатиме збільшення видатків на медицину й підтримку економіки.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль, підбиваючи економічні підсумки тижня.

“Вперше документ ґрунтуватиметься на середньостроковій бюджетній декларації, яка розрахована на три роки. Це буде збалансований та реалістичний документ. Ми продовжимо збільшення видатків на розвиток медицини, освіти, обороноздатності, соціальні програми та підтримку економіки”, – написав Шмигаль.

Уряд також ініціюватиме збільшення видатків на субсидії на 12 млрд гривень цього року. За словами прем’єр-міністра, це дозволить отримати підтримку на оплату житлово-комунальних послуг усім, хто цього потребує.

Шмигаль нагадав, що з 1 жовтня знижуються тарифи на електроенергію для 80% українських родин, а ціна на газ для населення в рамках річних тарифів зафіксована на весь опалювальний сезон. Він також вважає, що у місцевої влади немає підстав підвищувати тарифи на тепло.

“Відбувається процес реструктуризації боргів та компенсації різниці в тарифах. Мова йде про десятки мільярди гривень, які будуть направлені теплокомуненерго. Для цього Уряд вже створив відповідні територіальні комісії, а цього тижня затвердили методику, за якою буде рахуватися компенсація”, – зауважив Шмигаль.

Крім того, він повідомив, що за даними Держмитслужби експорт українських продуктів за 8 місяців цього року збільшився на 11 млрд доларів, або на 35% порівняно з минулим роком. Таке зростання сприяє стабільності національної валюти, а також має призвести до збільшення інвестиційної активності наших підприємств.

Як повідомлялося, Верховна Рада на наступному пленарному тижні (з 21 по 24 вересня) розглядатиме проєкт державного бюджету на 2022 рік, а також “антиолігархічні” законопроєкти у другому читанні.

 

www.ukrinform.ua