Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 10.09.2020

Прозоре містобудування за найкращими європейськими практиками — це мета Уряду

Встановлення цивілізованих правил у галузі містобудування дасть поштовх економіці, оскільки пожвавлення будівництва — це пожвавлення активності в інших суміжних галузях.

Про це зазначив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час чергового засідання Кабінету Міністрів України 9 вересня. За його підсумками Уряд схвалив проект постанови, яким передбачається погодження пропозиції щодо утворення територіальних органів Держсервісбуду як структурних підрозділів його апарату.

«Прозоре містобудування за найкращими європейськими практиками —  це те, чого ми прагнемо. А саме: подолання корупції та створення органів, що запускають цивілізований ринок — безпечний та надійний як для інвестора, так і для забудовника», — сказав Денис Шмигаль.

Ще одним рішенням Кабінет Міністрів України утворив Раду з національної інфраструктури геопросторових даних, до складу якої увійдуть Віце-прем’єр-міністр з цифрової трансформації, Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства, Голова Держгеокадастру та заступники очільників інших міністерств.

«Це надзвичайно важливий орган, який стратегічно опікуватиметься тим, щоб покращувати доступ громадянам до отримання необхідної інформації. Доступ до геопросторових даних — це доступ до вичерпної інформації про природні ресурси (земля, вода, ліс, корисні копалини, природоохоронні зони), дороги, об’єкти культурної спадщини та інше. Відповідний доступ створює додатковий механізм контролю за рішеннями розпорядників природних ресурсів. Це фактично інтеграція у глобальну та європейську інфраструктури геопросторових даних», — зауважив Прем’єр-міністр.

За словами Дениса Шмигаля, ці ініціативи лягають у комплексну стратегію Уряду щодо протидії та запобіганню корупції у ключових сферах життєдіяльності. Під час засідання Уряд заслухав презентацію «Антикорупційної стратегії на 2020-2024 роки», яка визначає ключові пріоритети та цілі з впровадження антикорупційних практик.

«На моє переконання, корупція є ключовою перешкодою стабільному економічному зростанню та розбудові ефективних демократичних інститутів, тому у нас до неї нульова толерантність. Будь-який документ має відповідати антикорупційним принципам, що закладені у стратегії», — підкреслив Глава Уряду.

Джерело: Урядовий портал.