Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 15.06.2021

При Мінстратегпромі схвалили Положення про Центр сертифікації продукції з спецсталі

Робоча група при Міністерстві стратегічних галузей промисловості схвалила остаточну редакцію Положення про Центр сертифікації продукції зі спеціальних сталей, сплавів та металургійного матеріалознавства.

Про це йдеться на офіційній сторінці Мінстратегпрома.

Також учасники обговорили можливі джерела фінансування для оновлення парку приладів, модернізацію наявного обладнання та реконструкцію приміщень для розміщення Центру.

Крім представників Мінстратегпрома, в засіданні взяли участь профільні наукові співробітники, фахівці ПАТ «Арселор Міттал Кривий Ріг», КБ «Південне» ім. М.К. Янгеля», «Мотор Січі», НВКГ «Зоря»-«Машпроект» і багато інших.

«Члени робочої групи наголосили на важливості створення в Україні органу сертифікації продукції зі спеціальних сталей, призначених для задоволення потреб оборонної, енергетичної, авіаційної, космічної та інших стратегічних галузей промисловості України. Центр також сприятиме реалізації обраного Урядом курсу на імпортозаміщення, перш за все для потреб оборонно-промислового комплексу, розвитку власної промисловості та збереження максимальної локалізації виробництва, що дасть змогу виробляти в Україні національний продукт з високою доданою вартістю», – йдеться в заяві рабгруппи.

Очолює робочу групу заступник Міністра з питань стратегічних галузей промисловості України Юрій Петровський. Очікується, що Центр створять на базі державного підприємства «УкрНДІспецсталь».

Робоча група з питань створення Центру сертифікації продукції зі спеціальних сталей, сплавів та металургійного матеріалознавства була створена ще в листопаді 2020 року наказом віцепрем’єрміністра України – міністра з питань стратегічних галузей промисловості України Олега Уруського.

Основна мета нової структури – сертифікація та оцінка відповідності вимогам технічних регламентів продукції вітчизняних підприємств стратегічних галузей промисловості.

 

gmk.center