Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 04.08.2021

Прямі іноземні інвестиції в Україну за І півріччя зросли на $2,7 мільярда – Данилишин

Прямі іноземні інвестиції (ПІІ) в економіку України через участь прямого інвестора в капіталі зросли за січень-червень 2021 року на 2,7 млрд доларів США.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці написав голова Ради Нацбанку Богдан Данилишин.

“Надходження прямих іноземних інвестицій визначаються головним чином реінвестованими доходами іноземних інвесторів. Так, прямі іноземні інвестиції в економіку України через участь прямого інвестора в капіталі зросли за 6 місяців на 2,7 млрд доларів США, з яких 2,3 млрд. доларів – реінвестовані доходи прямого інвестора”, – йдеться в повідомленні.

Водночас без урахування реінвестованих доходів інвестиції прямого інвестора в капітал підприємства прямого інвестування (430 млн доларів США) були недостатніми навіть для компенсації відпливу коштів прямих інвесторів з підприємств прямого інвестування через боргові інструменти (-460 млн доларів США).

Як відомо, реінвестовані доходи – це частка прямих інвесторів в нерозподіленому прибутку чи збитку підприємства прямого інвестування, розраховані на основі чистих доходів від операційної діяльності банків з ПІІ відповідно до частки участі прямого іноземного інвестора в їх капіталі.

Як повідомляв Укрінформ, у Мінекономіки сподіваються, що Україна у 2021 році залучить 5 млрд дол. інвестицій.

Як повідомлялося, приплив прямих іноземних інвестиції за 10 місяців 2020 року становив лише 220 млн дол. США, у 2019 р. приплив ПІІ в Україну становив 2,5 млрд дол. США, у 2018 р. чистий приплив прямих іноземних інвестицій в Україну становив 2,4 млрд дол. США.

 

www.ukrinform.ua