Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 27.04.2022

Рада може повернути мита на ввезені в Україну автомобілі

У Верховній Раді зареєстровано законопроєкт, яким пропонується повернути мита на ввезені в Україну авто для власного користування.

Про це відомо зі сторінки законопроєкту №7311, передає Укрінформ.

Законопроєктом пропонується низка податкових та митних змін, зокрема – збільшення військового збору вдвічі з 1,5% до 3% та дозвіл на відшкодування податку на додану вартість облігаціями внутрішньої державної позики (ОВДП).

У  частині митних платежів парламент пропонує відновити оподаткування, яке діяло до початку квітня для товарів, що ввозяться платниками єдиного податку першої, другої та третьої групи, а також для транспортних засобів, що ввозяться громадянами для вільного обігу.

Крім того, “старе” оподаткування хочуть повернути для підприємств, що не сплачують ввізне мито.

Документ ініційовано головою та членами податкового комітету ВРУ.

Як повідомлялося, 24 березня 2022 року ухвалено Закон №2142-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо вдосконалення законодавства на період дії воєнного стану», яким передбачено звільнення від сплати митних платежів для фізичних осіб під час ввезення транспортних засобів.

Оформлення нових транспортних засобів займає багато часу, через що у чергах простоюють волонтери з гуманітарними вантажами та військовою допомогою.

 

 

www.ukrinform.ua