Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 30.06.2020

Рада може відмовитися від обмежень виплат нардепам і чиновникам

У разі прийняття закону обмеження можуть скасувати вже у липні

Верховна рада може скасувати обмеження виплат народним депутатам та чиновникам. У парламенті зареєстрували відповідний проект закону №3708.

Про це свідчать дані на сайті парламенту, пише РБК-Україна.

Зазначимо, у квітні Рада ухвалила зміни до державного бюджету на 2020 рік. Відповідно до них, виплати членам виконавчих органів та наглядових рад, народним депутатам, суддям, прокурорам обмежили.

Зокрема, у квітні 2020 року та на період до завершення місяця, в якому скасовується карантин, місячна винагорода і заробітна плата керівникам, членам виконавчих органів та наглядових рад суб’єктів господарювання держсектору економіки не могла перевищувати 10 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої на 1 січня 2020 року.

Також, відповідно до закону, зарплата, грошове забезпечення працівників, службових і посадових осіб бюджетних установ (включаючи органи держвлади та інші держоргани, органи місцевого самоврядування) не могли бути понад 10 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої на 1 січня 2020 року.

Тобто, на час карантину нарахована заробітна плата обмежена максимальним розміром 47230 гривень.

Однак проект, який внесли у ВР, пропонує це обмеження зняти.

“Пропонується внести зміну до частини третьої статті 29 закону “Про державний бюджет України на 2020 рік”, якою передбачити, що обмеження застосовується і діє не більше трьох місяців з дня застосування цього обмеження”, – вказано у пояснювальній записці.