Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 14.09.2021

Рада НБУ ухвалила основні засади грошово-кредитної політики на 2022 рік

Рада Національного банку ухвалила основні засади грошово-кредитної політики на 2022 рік і середньострокову перспективу.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба НБУ.

Цей документ ґрунтується на пропозиціях правління Національного банку та підтверджує цілі, принципи та інструменти монетарної політики, зазначені й у попередніх версіях основних засад. Він повністю узгоджується з положеннями Стратегії монетарної політики регулятора та відповідає міжнародним зобов’язанням України, зокрема положенням меморандуму з МВФ про економічну та фінансову політику. Це забезпечить послідовність та передбачуваність монетарної політики центробанку.

“Ми продовжуємо дотримуватися принципів, відповідно до яких будувалася монетарна політика Національного банку з часу запровадження інфляційного таргетування. Їх дотримання вже довело свою ефективність. Незмінність інфляційної цілі та принципів монетарної політики сприятиме стабілізації інфляційних очікувань та посиленню ефективності монетарної трансмісії”, – зазначив голова Національного банку Кирило Шевченко.

Так, відповідно до основних засад наступного року Національний банк продовжить: проводити політику таргетування інфляції для досягнення та забезпечення цінової стабільності, підтримувати темпи приросту цін у середньостроковій перспективі на рівні 5% із допустимим діапазоном відхилень 1 в. п., застосовувати облікову ставку як основний інструмент монетарної політики та дотримуватися режиму плаваючого курсоутворення.

У визначений законодавством термін основні засади будуть надіслані до Верховної Ради України з метою інформування.

Як повідомляв Укрінформ, 9 вересня голова НБУ повідомив, що правління Національного банку ухвалило рішення підвищити облікову ставку до 8,5%. До цього Національний банк 23 липня 2021 року ухвалив рішення підвищити облікову ставку до 8% річних. Раніше, у червні, НБУ ухвалив рішення зберегти облікову ставку на рівні 7,5%. З 16 квітня НБУ підвищив облікову ставку із 6,5% до 7,5%, а з 5 березня – із 6% до 6,5%. Облікова ставка у 6% діяла в Україні з червня 2020 року.

 

www.ukrinform.ua