Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 21.06.2022

Рада у першому читанні підтримала «митний безвіз»

Верховна Рада у першому читанні підтримала законопроєкт, який передбачає приєднання України до Конвенції про процедуру спільного транзиту (“митний безвіз”).

Як повідомив у Телеграмі народний депутат Ярослав Железняк, за відповідний проєкт закону №7420 проголосували 269 народних депутатів, передає Укрінформ.

Документ передбачає, зокрема, уніфікацію правил щодо отримання статусу фінансового гаранта, забезпечення сплати митних платежів, отримання авторизації на застосування спрощень «загальна гарантія», «загальна гарантія зі зменшенням розміру забезпечення базової суми на 50%», «загальна гарантія зі зменшенням розміру забезпечення базової суми на 70%», «звільнення від гарантії» з вимогами, визначеними Конвенцією про процедуру спільного транзиту.

Крім того, це дасть змогу користуватися спрощеннями під час здійснення митних формальностей усім надійним підприємствам, а не тільки авторизованим економічним операторам. Митні органи будуть видавати рішення за механізмом, аналогічним тому, що функціонує у Євросоюзі.

Україна також зможе користуватися NCTS (New Computerized Transit System, Нова комп’ютеризована транзитна система).

Очікується, що ухвалення законопроєкту в цілому наблизить митне законодавство України до законодавства ЄС.

Як повідомлялося, Україна завершує проходження тестування NCTS на відповідність положенням Конвенції про процедуру спільного транзиту. До кінця 2022 року держава має успішно пройти оціночну місію та приєднатися до Конвенції про процедуру спільного транзиту та Конвенції про спрощення формальностей у торгівлі товарам.

“Митний безвіз” входить до пріоритетних напрямків євроінтеграції України.

 

www.ukrinform.ua