Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 12.04.2023

Рада ухвалила закон про контроль над коштами на підтримку України

Верховна Рада ухвалила в цілому законопроєкт, яким вносяться зміни до Бюджетного кодексу України стосовно використання коштів з рахунків на підтримку України.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Міністерства фінансів.

Документ передбачає щомісячне звітування про надходження та використання коштів щодо кожного з відкритих в НБУ рахунків та контроль за їх використанням відповідно до бюджетного законодавства.

Також передбачається розподіл та витрачання таких коштів за чіткими бюджетними правилами в межах бюджетних програм спеціального фонду державного бюджету.

Окрім цього, на офіційних сайтах головних розпорядників коштів оприлюднюватимуть суми отриманих добровільних внесків, перелік придбаних товарів і послуг.

«Прийнятий Верховною Радою законопроєкт дозволяє у більш скоординований та підзвітний спосіб використовувати добровільні внески від фізичних та юридичних осіб, які акумулюються на рахунках окремих міністерств у НБУ. Цей крок також є дуже важливим для наших міжнародних партнерів, про що свідчить його включення до нової програми співпраці з Міжнародним валютним фондом», – зазначив перший заступник міністра фінансів Денис Улютін.

Він наголосив, що підзвітність, прозорість та ефективність використання коштів на підтримку України є важливою запорукою їх подальшого надходження як від офіційних донорів, так і від бізнесу, благодійних організацій і громадян.

Як повідомляв Укрінформ, у березні 2023 року Верховна Рада ухвалила закон, який передбачає збільшення видатків державного бюджету на 537,2 млрд грн; з них 96,5% спрямовуються на сектор національної безпеки і оборони.

 

www.ukrinform.ua