Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 17.02.2022

Рада ухвалила закон про легалізацію криптовалюти з пропозиціями Президента

Верховна Рада ухвалила з пропозиціями Президента закон стосовно правового регулювання сфери віртуальних активів.

Як повідомляє Укрінформ, відповідний законопроєкт (№3637) в цілому підтримали 272 народні депутати.

Документ визначає правовий режим віртуальних активів, учасників ринку віртуальних активів, їхні права та обов’язки, послуги з обміну віртуальних активів.

Очільник держави пропонував, зокрема, віднести регулювання обігу віртуальних активів до компетенції Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку, адже створення нового органу, як це було передбачено проголосованим законом, потребує значних видатків з держбюджету.

Тепер закон визначає повноваження у сфері обороту віртуальних активів як Національного банку України, так і Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку. Крім того, згідно з документом, в Україні створять Державний реєстр постачальників послуг, пов’язаних з оборотом віртуальних активів.

Очікується, що надання віртуальним активам юридичного статусу стимулюватиме розвиток нової індустрії в правовому полі держави та сприятиме збільшенню надходжень до державного бюджету за рахунок податків.

«Українці зможуть токенізувати права власності та отримають судовий захист прав на віртуальні активи. А міжнародні криптобіржі легально вестимуть діяльність на території України», – зазначено у пояснювальній записці.

Як повідомлялось, законопроєкт №3637 «Про віртуальні активи» був ухвалений у першому читанні у грудні 2020 року, в другому читанні – у вересні 2021 року.

 

www.ukrinform.ua