Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 20.06.2022

Рада ухвалила закон про управління відходами

Верховна Рада 20 червня ухвалила Закон «Про управління відходами».

Про це повідомляє пресслужба Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів у Фейсбуці, передає Укрінформ.

Зазначається, що за ухвалення у другому читанні та в цілому законопроєкту №2207-1-д проголосували 282 народні депутати.

У Міндовкілля наголошують, що прийнятий закон є рамковим, на його основі будуть розроблені кілька необхідних секторальних законів на шляху до цивілізованого управління відходами в рамках вимог, висунутих для того, щоб стати членом Європейського Союзу.

Зокрема, закон дасть змогу впровадити європейську ієрархію поводження із відходами; організувати планування системи управління відходами на національному, регіональному та місцевому рівнях; закрити старі сміттєзвалища, а ті, що залишаться, привести до європейських норм.

Крім того, документ дасть змогу створити умови для побудови в Україні сучасної сміттєпереробної інфраструктури за європейськими правилами і відкрити кордони для інвесторів; – встановити принцип «забруднювач платить»; впровадити розширену відповідальність виробника, який буде зобов’язаний забезпечити повну утилізацію упаковки, яку випустив на ринок разом із товарами.

“Кінцева мета – зробити поводження із відходами ефективнішим і безпечнішим для людей і довкілля. Тож дякуємо народним депутатам за роботу та важливе рішення, що дозволить Україні побороти навалу відходів та стати ще на крок ближчими до повноправного членста у Європейському Союзі”, – заявили у Міндовкілля

Як повідомлялося, від початку повномасштабної війни на території України дедалі більшого масштабу набуває проблема з накопиченням будівельного сміття. Вже ведеться робота з розбирання завалів, що утворилися внаслідок бойових дій, та очищення населених пунктів від уламків зруйнованих об’єктів. Такі будівельні відходи можуть мати повторне використання не тільки при відновленні пошкоджених об’єктів, а й при виробництві будівельних матеріалів.

Відходи, що непридатні для переробки (рециклювання) та використання як вторинна сировина, підлягатимуть складуванню та подальшій безпечній з точки зору впливу на довкілля утилізації.

 

www.ukrinform.ua