Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 04.11.2022

Рада ухвалила закон про захист фінансової системи України від дій країни-агресора

Парламент ухвалив закон щодо захисту фінансової системи України від дій росії, яка здійснює збройну агресію, та адаптації законодавства до окремих стандартів FATF і вимог Директиви ЄС 2018/843.

Відповідний законопроєкт (реєстр. №8008) у другому читанні підтримали 316 народних депутатів, повідомляє Укрінформ із посиланням на Телеграм-канал народного депутата Ярослава Железняка.

Закон має на меті адаптацію українського законодавства до окремих стандартів Міжнародної групи з протидії відмиванню брудних грошей (FATF) і вимог Директиви ЄС 2018/843.

Документ передбачає недопущення до керівництва та управління суб’єктами первинного фінансового моніторингу (далі – СПФМ) росіян або осіб, які підтримують збройну агресію проти України.

Крім цього, положення закону розширюють перелік високоризикових клієнтів; до переліку внесено громадян та юридичних осіб, які є резидентами рф та/або діяльність яких пов’язана з нею.

Також встановлено обов’язок для суб’єктів первинного фінансового моніторингу звітувати в Державну службу фінансового моніторингу про порогові операції із суб’єктами, пов’язаними з рф.

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада 12 травня ухвалила закон, що передбачає примусове вилучення в Україні таких прав власності рф та її резидентів, як 99,772644% акцій Промінвестбанку (ПІБ, Київ), що належать держкорпорації розвитку «ВЭБ.рф», та 100% акцій Міжнародного резервного банку (МР Банк, раніше – Сбербанк, Київ).

 

www.ukrinform.ua