Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 19.04.2022

Рашисти знищили 30% інфраструктури України, збитки $100 мільярдів – Кубраков

У результаті широкомасштабного нападу Росії на Україну пошкоджено, або знищено до 30% української інфраструктури. Збитки перевищують 100 мільярдів доларів, а на відновлення знадобиться не менше двох років.

Про це міністр інфраструктури Олександр Кубраков розповів Reuters, передає Укрінформ.

“Практично всі компоненти нашої транспортної інфраструктури в тій чи іншій формі постраждали”, — заявив Міністр інфраструктури. Він заявив, що вторгнення Росії торкнулося від 20% до 30% всієї інфраструктури з різним ступенем пошкодження і руйнування.

Кубраков також зазначив, що понад 300 мостів на національних дорогах були зруйновані або пошкоджені, більш як 8000 км доріг потребують ремонту, а десятки залізничних мостів були підірвані.

Міністр інфраструктури повідомив, що західні країни повинні підтримати відновлення України. Першим джерелом коштів можуть стати активи Російської Федерації, які зараз заморожені практично у всіх великих країнах.

Як раніше повідомляло агентство, уряд відновив громадський контроль за державними закупівлями. Йдеться про тристоронні договори, замовниками яких виступають обласні військові адміністрації, а платником — Укрзалізниця за рахунок бюджетних коштів.

За такими договорами відбувається закупівля продовольчих товарів і пакувальних товарів, санітарно-гігієнічних товарів, пального, лікарських засобів, вакцин, медичних виробів та обладнання, будівельних матеріалів для першочергових робіт на пошкоджених бойовими діями об’єктах.

 

www.ukrinform.ua