Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 31.07.2020

Реформа корпоративного управління буде продовжена

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль провів робочу зустріч з членами Комітету з призначення керівників особливо важливих для економіки підприємств (в режимі відеоконференції). Участь у зустрічі взяли Голова Комітету Джейсон Пеллмар, керуючий директор ЄБРР у країнах Східної Європи та Кавказу Маттео Патроне, постійний представник МВФ в Україні Йоста Люнгман, бізнес-омбудсмен України Марчін Свєнчицький, заступник Міністра розвитку економіки, торгівлі та  сільського господарства Світлана Панаіотіді та інші.

Під час зустрічі Денис Шмигаль наголосив, що Уряд зацікавлений в успішному завершенні реформи щодо покращення управління підприємствами державного сектору економіки.

«Ми робили і будемо робити всі кроки по відношенню до продовження тих успіхів, які вже досягнуті у реалізації цієї реформи. Від Уряду, від Президента та від профільних міністрів є бажання продовжувати цю реформу», – наголосив Прем’єр-міністр.

Зокрема, очільник Кабінету Міністрів додав, що 29 липня вийшло урядове доручення по підготовці та приведенню п’ятнадцяти найбільших державних підприємств до стандартів ОЕСР (Організація економічного співробітництва та розвитку).

Також, Прем’єр-міністр прокоментував питання щодо ситуації із заробітними платами для керівників та членів наглядових рад державних підприємств.

«Верховна Рада ще в квітні прийняла рішення, яким обмежила заробітні плати для чиновників всіх рівнів, а також для членів наглядових рад у розмірі 10 мінімальних заробітних плат. Таке рішення прийнято на весь період карантину. В Уряду немає повноважень відмінити закон. В Уряду немає можливості припинити карантин, адже відбувається зростання кількості захворювань та розгортання епідемії», – відзначив очільник Уряду.

Джерело: Урядовий портал.