Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 28.12.2020

Реформа містобудування: змінюються підходи, а не сенси

24 грудня Уряд підтримав план Мінрегіону щодо завершення реформи містобудування. Ця тема має велике значення не тільки для галузі будівництва, але й для всієї країни. А отже, фактично стосується кожного українця. Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов у своїй колонці для «Нового времени» доступно та зрозуміло розповів про суть реформи та конкретні кроки, що нарешті призведуть до ліквідації ДАБІ та встановлення прозорих умов роботи у містобудуванні.

Міністр зазначив, що перезавантаження реформи містобудування пройде в кілька етапів. Новий план дій розроблено за результатами роботи групи експертів.

На першому етапі потрібно нівелювати хаос, який виник у муніципалітетах внаслідок призупинення навесні дії постанови Уряду № 553 «Про порядок здійснення державного архітектурно-будівельного контролю». Це фактично наклало заборону на планові перевірки та здійснення архітектурно-будівельного контролю органами місцевого самоврядування.

«В результаті по всій країні сотні об’єктів зводяться з порушеннями. Цьому потрібно покласти край, і Мінрегіон вже ініціював відновлення дії постанови, що дозволить забезпечити ефективний державний контроль сфери будівництва на місцях до моменту початку роботи нової структури та прийняття нового законодавства. У цей перехідний період контролюючі функції по будівлям класу наслідків СС1 та СС2 перейдуть до 101-го органу місцевого самоврядування, які покривають 92% будівництва нашої держави. Що ж стосується решти територій та будівель класом наслідків СС3, у тому числі тих, що містять державну таємницю, — на перехідний період архітектурно-будівельний контроль буде здійснювати держава», – написав Олексій Чернишов.

Поступове створення нового органу та розробка законодавчої бази його роботи стануть другим і третім етапом реформи. Вони будуть проходити паралельно один одному.

Нова структура буде створена згідно окремої постанови Кабінету Міністрів, яку вже прийнято з чіткими антикорупційними запобіжниками. Після цього почнеться процес наповнення штату до 30% і початок роботи.

Детальніше на сайті Міністерства розвитку громад та територій.

Джерело: Урядовий портал.