Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 20.11.2020

Регіони України продовжують готувати теплоенергетичну інфраструктуру до зими, – Держенергонагляд

Представники Управлінь Держенергонагляду в областях продовжують здійснювати моніторинги теплових господарств стосовно їх готовності до роботи в опалювальному періоді 2020-2021 років (далі – ОП).

Так, інспекторами Управління Держенергонагляду у Львівській області відповідно до звернення проведено оцінку готовності цеху теплових мереж  Новояворівської ТЕЦ ТзОВ «Нафтогаз Тепло» до роботи в ОП.

На обслуговуванні цеху теплових мереж ТЕЦ знаходяться магістральні та розподільчі теплові мережі, а також 7 центральних теплових пунктів, що обладнані системами автоматичного регулювання подачі теплоносія на потреби опалення і гарячого водопостачання. Новояворівська ТЕЦ забезпечує тепловою енергією на потреби опалення та гарячого теплопостачання 96 житлових будинків, 5 дошкільних навчальних закладів та  7 середніх навчальних закладів м. Новояворівськ.

Під час здійснення моніторингу представниками Управління було встановлено, що ТЕЦ виконано:

  • графік планових ремонтів та робіт, що забезпечують надійну експлуатацію устаткування відповідно до вимог нормативно-правових актів із забезпечення надійної й економічної роботи устаткування та споруд;
  • заходи щодо підготовки до роботи в ОП. Закінчено всі роботи з підготовки до роботи систем опалення, утеплення й освітлення виробничих будівель та робочих місць. Виконано гідравлічне опресування зовнішніх теплових мереж та внутрішньобудинкових систем опалення споживачів теплової енергії, надано підтверджуючі акти;
  • виконано діагностику, ремонт аварійних ділянок та гідравлічні випробування теплових мереж, надано відповідні акти;
  • частково не виконано заходи щодо попередження пошкоджень устаткування, технологічних схем і споруд в умовах низьких температур зовнішнього повітря, а саме: потребують ремонту дахи будівель 7 центральних теплових пунктів. Відремонтувати дахи центральних теплових пунктів необхідно до 15 грудня 2020 року, про що складено відповідну довідку і надано суб’єкту господарювання;
  • укомплектовано всі робочі місця підготовленим і атестованим персоналом, оснащеним необхідними засобами індивідуального захисту, спецодягом та інструментом, а також інструкціями з експлуатації устаткування й охорони праці відповідно до нормативно-правових актів;
  • відсутність ремонтів основного устаткування під час здійснення оцінки.

На момент оцінки стану готовності, ТЕЦ забезпечувала тепловою енергією всіх споживачів.

Зі свого боку, протягом минулого тижня представники Управління Держенергонагляду у Донецькій області взяли участь у роботі комісії суб’єкта господарювання, який здійснює діяльність з виробництва, транспортування та постачання теплової енергії щодо перевірки готовності теплового господарства до роботи в ОП. Зокрема, було здійснено моніторинг 2 котелень та підписано Акти стану готовності по котельням. Також підписано Акт готовності теплопостачальній організації.

Крім того, інспектори  Управління перевірили стан готовності теплових господарств 10 суб’єктів господарювання (споживачів соціальної сфери: лікарні, дошкільні навчальні заклади, заклади освіти) до роботи в ОП. Підписано 37 Актів стану готовності теплового господарства з висновком «теплове господарство підготовлено» по об’єктам споживачів, а саме:

24 медичних та лікувальних закладів;

4 дошкільних навчальних та інших дитячих закладів;

7 шкіл;

2 інших закладів соціального призначення.

Також підписано Акти готовності 10 споживачам теплової енергії.

Водночас 11 листопада представники Управління Держенергонагляду у Запорізькій області взяли участь в обласній селекторній нараді щодо стану проходження опалювального сезону на об’єктах житлово-комунального господарства та соціальної сфери. Захід відбувся під головуванням заступника голови Запорізької облдержадміністрації.

За результатами наради було встановлено, що підключення систем опалення на Запоріжжі виконано у повному обсязі.

Також на території Сумської області розпочався опалювальний сезон в усіх населених пунктах з централізованим опаленням. Так, станом на 13 листопада розпочали свою роботу 147 зі 160 котелень. Теплопостачання  увімкнене в:

– 99% житлових будинків області (2 706 будинків з 2 739);

– 100 % лікувальних закладів;

– 100% дошкільних навчальних  закладів;

– 100%  закладів середньої освіти.

Зі свого боку, представники Управління Держенергонагляду у Вінницькій області взяли участь у 4 комісіях з перевірки готовності теплових господарств до роботи в ОП. Під час моніторингів комісією зауважень не виявлено, видано 4 Акти готовності та 6 Актів стану готовності суб’єктам господарювання у сфері теплопостачання.

Крім того, на виконання вимог підпункту 2.1.2 пункту 2 Порядку застосування тарифів на електроенергію, затвердженого постановою НКРЕ від 23 квітня 2012 року № 498, представники Управлінь Держенергонагляду у регіонах видають Акти щодо підтвердження факту відсутності газифікації природним газом багатоквартирних будинків та відсутності або нефункціонування централізованого теплопостачання.

Відповідні Акти було видано:

у Волинській області – 8;

у Вінницькій області – 11;

у Донецькій області – 11 (на 282 багатоквартирних будинків).

Разом з тим, інспекторами Управління Держенергонагляду у Запорізькій області здійснюються заходи щодо забезпечення видачі аналогічних Актів. На сьогодні вже оформлено такі Акти на багатоквартирні будинки у містах Мелітополь (1 Акт), Пологи (4) та Токмак (13), селах Комиш-Зоря (20) і Федорівка (2), а також селищах міського типу Більмак (33), Велика Білозерка (15), Приазовське (50), Розівка (45), Чернігівка (46) та Степногірськ (32).

Джерело: Урядовий портал.