Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 21.12.2019

Рецепт екологічного оздоровлення країни: який він!?

Останнім часом багато уваги ЗМІ, бізнесу, держави приділяється питанням охорони довкілля, змінам клімату, декарбонізації економіки, зеленим джерелам енергії та іншим екологічним питанням. Звичайно пропонується й ще більше рішень щодо виходу з такої ситуації. 

Це питання проаналізувала Людмила Циганок, президент Професійної асоціації екологів України, у статті «Екологічний діагноз для України: рецепт оздоровлення». У ній Людмила Циганок разом з Асоціацією екологів України пропонують рецепти для оздоровлення країни.

– Курс держави на сталий розвиток, чисту енергію та зелений ВВП

Тобто стратегічно сформувати бренд «Україна – екологічна держава», а єдино можливий розвиток економіки – ресурсоефктивний.

– Адекватні показники якості довкілля

Встановити адекватні показники якості довкілля, які нам гарантує ст. 50 Конституції.

– Сучасна система моніторингу

Розробити сучасну систему моніторингу та просту методику замірів вітчизняними приладами.

Екотрансформація виробництв

Для цього бізнесу в першу чергу потрібно створити належне законодавче середовище і стабільні інвестиційні умови, зазначає авторка.

Пропонує утворити екологічну службу на підприємстві, підпорядковану керівнику підприємства,  або ввести у штат посаду еколога за сумісництвом, що дозволить досягти результатів.

– Поводження з відходами (промислові, побутові, небезпечні)

Удосконалення нормативно-правової бази та регуляторної політики у сфері поводження з відходами.

Реформа ДЕІ

Реформувати систему екоконтролю.

– Якість водних ресурсів та питна вода

Розробити план раціонального використання водних ресурсів.

– Атмосферне повітря

Організувати дієвий контроль за викидами ЗР від пересувних джерел.