Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 07.10.2020

Розвиток енергоефективності активізує українську економіку, стимулює бізнес та інвестиції

На цьому наголосив Костянтин Гура, т.в.о. Голови Держенергоефективності, відкриваючи виставку «ELCOM» та Міжнародний електроенергетичний форум у ВК «КиївЕкспоПлаза».

«Вчергове виставка «ELCOM» об’єднує та презентує понад 100 компаній у сфері електроенергетики, енергоефективності, «чистої» енергетики. Такий захід – ще одне підтвердження того, що цей ринок працює, а попит на такі технології не вщухає навіть у непрості часи глобальних викликів та пандемії», – підкреслив К.Гура.

Керівник Держенергоефективності повідомив, що крос-секторальний розвиток енергоефективності дає поштовх для мультиплікації численних проектів, створення робочих місць, розробки новітніх технологій, запуску вітчизняного виробництва енергоефективного обладнання, залучення інвестицій в український ринок.

Лише за останні кілька років залучено більше 6 млрд євро у проекти «чистої» енергетики та енергоефективності. І це не межа. Міненерго та Держенергоефективності продовжують працювати над створенням чітких та зрозумілих умов розвитку цих сфер.

Зокрема, К.Гура окреслив вже підготовлені спільно з Міненерго законопроекти та плани. Так, незважаючи на завершення програми «теплих кредитів» у ц. р., було прийнято рішення продовжити такий необхідний для індивідуальних домогосподарств інструмент допомоги при утепленні ще на один 2021 рік. Також розширено перелік заходів програми. Населення зможе залучати «теплі кредити» на придбання інтелектуальних лічильників електроенергії, електроакумулюючих систем, електрозарядок.

Серед важливих розроблених ініціатив:

базовий проект Закону «Про енергоефективність»;

законопроекти щодо відновлення ЕСКО-закупівель у бюджетній сфері та розширення цього механізму на об’єкти ТКЕ та водоканали.

«Крім цього, ми працюємо над запровадженням ринку зелених облігацій, оскільки ми розуміємо, що цей інструмент допоможе забезпечити доступ до дешевого та довгострокового фінансування проектів. І наразі ми відкриті до співпраці та готові розглядати пропозиції місцевих громад щодо нагальних масштабних проектів», – додав К.Гура.

Джерело: Урядовий портал.