Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 15.06.2020

Розвиток регіональної авіації та внутрішній туризм залишаються в пріоритеті

З 5 червня 2020 року Україна розпочала здійснювати внутрішні регулярні пасажирські авіаперевезення, а з 15 червня будуть відновлені міжнародні. Проте пріоритетом на найближче майбутнє залишається розвиток регіональної авіації та внутрішній туризм. Про це повідомив Міністр інфраструктури України Владислав Криклій під час зустрічі з головою Дніпропетровської облдержадміністрації Олександром Бондаренком та директором міжнародного аеропорту “Дніпропетровськ” Сергієм Криворотченком сьогодні, 12 червня.

“Ми поступово відкриваємо небо та відновлюємо авіаційну галузь. Але на час пандемії COVID-19 пріоритет для нас незмінний – це розвиток регіональної авіації та внутрішній туризм. Тому зараз активно працюємо над підтримкою регіональних аеропортів – їх модернізацією та будівництвом нових летовищ. Подорожуйте Україною!” – наголосив Міністр.

Владислав Криклій провів зустріч з головою Дніпропетровської облдержадміністрації Олександром Бондаренком та директором аеропорту Сергієм Криворотченком та ознайомився зі станом підготовки проекту модернізації міжнародного аеропорту “Дніпропетровськ”. Відтак, вже виконано інженерно-геодезичні та інженерно-геологічні вишукування, розроблено та проаналізовано декілька варіантів розміщення штучної злітно-посадкової смуги та основних об’єктів аеродромної інфраструктури, розроблено проект генерального плану аеропорту та завершено розробку вертикального планування території. Крім цього, розроблено та затверджено завдання на виконання проектно-кошторисної документації та відведено у постійне користування 17 земельних ділянок, завершені польові дослідження стану навколишнього середовища для процедури ОВД та розроблено техніко-економічне обґрунтування варіантів підключення до електричної мережі.

Зараз проводяться дослідження стану навколишнього середовища з метою оцінки впливу робіт на довкілля. Тривають процедури відведення ще 14 земельних ділянок, отримання технічних умов, містобудівних умов та обмежень, а також проводиться розробка проектно-кошторисної документації за розділами. “Модернізація аеропорту у Дніпрі – один з пріоритетних інфраструктурних проектів. Потрібно максимально пришвидшити його підготовку, щоб вже у цьому році розпочати будівельні роботи”, – зауважив Владислав Криклій.

Нагадаємо, що в державному бюджеті на 2020 рік передбачено 100 млн грн на проектування та модернізацію міжнародного аеропорту “Дніпропетровськ”. Модернізація планується з доведенням параметрів до забезпечення експлуатації повітряних суден кодової букви “С” без обмежень та з можливістю перспективного подовження злітної смуги для забезпечення експлуатації повітряних суден кодових букв “D” (“Е”).

Джерело: Урядовий портал.