Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 29.07.2020

Румунія та Польща передали додаткові дозволи для українських перевізників на 2020 рік

Міністерство транспорту, інфраструктури та зв’язку Румунії передало 8 000 бланків додаткових дозволів для українських автоперевізників на 2020 рік, які найближчим часом будуть доступні для оформлення українським перевізникам в пунктах видачі дозволів.

З 8 000 дозволів українські перевізники матимуть 3 000 дозволів для двосторонніх та транзитних перевезень та 5 000 дозволів для транзитних перевезень.

За інформацією щодо оформлення бланків слідкуйте на офіційному вебсайті Державної служби України з безпеки на транспорті.

В надзвичайно короткі терміни дозволи було доставлено з Бухаресту до Києва, за що окремо хочу подякувати всім причетним до цього процесу.

Також станом на сьогодні 4 711 додаткових дозволів Республіки Польща було доставлено до Посольства України у Варшаві, які найближчим часом буде доставлено до України.

З них: універсальних дозволів Євро-3 – 2 817, універсальних дозволів Євро-4 – 452 та універсальних дозволи Євро-5 – 1 442.

Міністерство інфраструктури України продовжує діалог з Міністерством інфраструктури Республіки Польща щодо організації двосторонніх переговорів, під час яких буде детально обговорено питання співробітництва в галузі автомобільного транспорту, в першу чергу, щодо досягнення консенсусу в питанні збільшення квоти дозволів на здійснення міжнародних вантажних автомобільних перевезень.

Про це повідомив Міністр інфраструктури України Владислав Криклій.

Водночас Владислав Криклій наголосив, що саме лібералізація міжнародних вантажних автомобільних перевезень та забезпечення українських перевізників достатньою кількістю дозволів є пріоритетом відомства.

Нагадаємо, раніше на своєму засіданні Уряд України схвалив проект закону “Про ратифікацію Протоколу між Урядом України і Урядом Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії про внесення змін до Угоди між Урядом України і Урядом Сполученого Королівства Великобританії та Північної Ірландії про міжнародні автотранспортні перевезення” та підтримав прийняття розпорядження КМУ про подання цього Протоколу на ратифікацію Верховною Радою. Протоколом регламентується виконання перевезень автомобільним транспортом категоріями Євро-5 та вище без дозволів.

Джерело: Урядовий портал.