Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 20.12.2022

«Сентравіс» працює над відкриттям виробничого майданчика на заході України

Підприємство спеціалізуватиметься на інструментальних трубах для автомобільної промисловості

Компанія «Сентравіс», один з найбільших у Європі постачальників нержавіючих труб, працює над відкриттям ще одного промислового майданчика ближче до західного кордону України. Про це заявив директор з виробництва компанії Андрій Красюк в інтерв’ю GMK Center.

Нове підприємство спеціалізуватиметься на інструментальних трубах для автомобільної промисловості. Там планується запустити виробництво обсягом приблизно 25% від того, що до війни робили в холодному цеху на основних потужностях.

Компанія вже взяла у довгострокову оренду цех та перевезла частину обладнання з Нікополя.

«Наше рішення продиктоване не лише війною, а й бажанням бути ближчими до наших західних замовників. Багато хто з них проводить аудит виробництв. Плюс питання логістики – строк та вартість доставки відіграють важливу роль», – зазначив він.

Перші труби на обробку планують видати уже в січні 2023 року. Спочатку нове виробництво залежатиме від гарячих потужностей у Нікополі – з порожньої штанги будуть виробляти трубу-заготовку. У майбутньому планується залучати постачальників труб-заготовок з Європи та Індії.

«Попри всі обставини, ми працюємо, будуємо плани та дивимось у майбутнє. Віримо у нашу перемогу, чекаємо наших захисників додому живими та неушкодженими і хочемо якнайшвидше зосередитися на звичайних життєвих питаннях мирного часу», – резюмує Андрій Красюк.

Як повідомляв GMK Center, «Сентравіс» працює із зупиненнями через перебої з постачанням електроенергії внаслідок обстрілів російськими військами енергетичної інфраструктури. Незважаючи на це, на початку грудня підприємство завершило капітальний ремонт пресової лінії та ввело її в експлуатацію.

За підсумками січня-листопада 2022 року «Сентравіс» скоротив виробництво трубної продукції на 34% в порівнянні з аналогічним періодом минулого року – до 10,6 тис. тонн. Попри значне скорочення виробництва продукції, виручка компанії становить близько 90% від довоєнного 2021 року.

 

gmk.center