Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 25.05.2021

Середньозважена ціна електроенергії на РДН ОЕС України зменшилась за перші 20 днів травня

Середньозважена ціна на ринку «на добу наперед» (РДН) Об’єднаної енергетичної системи України (ОЕС) за 1-20 травня 2021 року зменшилась порівняно до аналогічного періоду квітня 2021-го на 23,66% та становить 1 084,05 грн/МВт.год (без ПДВ).

У травні спостерігається значне зниження цінових показників, що може бути пов’язане з тривалими святами та зниженням виробничої активності у цей період.

(РДН) – РИНОК «НА ДОБУ НАПЕРЕД» – сегмент ринку, на якому здійснюється купівля‐продаж електричної енергії на наступну добу за днем проведення торгів за вільними конкурентними цінами.

 

Порівняння добових середньозважених цін  (грн/МВт.год) на ринку РДН ОЕС у перші дві декади квітня та травня 2021 року:

 

Джерело даних: ДП «Оператор ринку», графік: ДП «Держзовнішінформ»

 

Матеріал підготовлено відділом досліджень ринків промислово-сировинних ресурсів, енергетики та інфраструктури ДП «Держзовнішінформ». У відділі можливо замовити інформаційні послуги щодо ринку електричної енергії:

  • довідки щодо середньозважених цін на електричну енергію на ринку «на добу наперед» (РДН) або внутрішньодобовому ринку (ВДР)  ОЕС України на обрані дати або на вказаний період;
  • довідки щодо порівняння середньозважених цін на електричну енергію на ринку «на добу наперед» (РДН) або внутрішньодобовому ринку (ВДР) ОЕС України за датами або періодами, із розрахунком їх зміни у абсолютному та відсотковому значенні.

Детальніше ознайомитись з переліком послуг відділу досліджень промислово-сировинних ресурсів та енергетики ДП “Держзовнішінформ” можна за посиланням – https://dzi.gov.ua/contacts/viddil-doslidzhen-rynkiv-promyslovo-syrovynnyh-resursiv-ta-energetyky/.

 

 

 

 

Джерело: ДП