Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 04.11.2020

Середньозважена ціна РДН ОЕС у жовтні знизилась порівняно з вереснем

Показник середньозваженої ціни на РДН Об’єднаної енергетичної системи України (ОЕС) за жовтень 2020 року за розрахунками ДП «Держзовнішінформ» знизився відповідно до вересня 2020 року більше ніж на 12%.  У жовтні 2020 р. добові середньозважені ціни на РДН ОЕС були зазвичай нижчими за показники вересня 2020, коли спостерігалася тенденція збільшення добових середньозважених цін РДН ОЕС до попереднього місяця. Що стосується обсягів продажу на РДН ОЕС, у жовтні вони збільшились на близько 134 тис. мВт*год. порівняно до вересня 2020 року.

(РДН) – РИНОК «НА ДОБУ НАПЕРЕД» – сегмент ринку, на якому здійснюється купівля‐продаж електричної енергії на наступну добу за днем проведення торгів за вільними конкурентними цінами.

 

Джерело даних: ДП «Оператор ринку» Розрахунки: ДП «Держзовнішінформ».

Матеріал підготовлено відділом досліджень ринків промислово-сировинних ресурсів, енергетики та інфраструктури. У відділі можливо замовити інформаційні послуги щодо ринку електричної енергії:

  • довідки щодо середньозважених цін на електричну енергію на ринку «на добу наперед» (РДН) або внутрішньодобовому ринку (ВДР)  ОЕС України на обрані дати або на вказаний період;
  • довідки щодо порівняння середньозважених цін на електричну енергію на ринку «на добу наперед» (РДН) або внутрішньодобовому ринку (ВДР) ОЕС України за датами або періодами, із розрахунком їх зміни у абсолютному та відсотковому значенні.

 

Детальніше ознайомитись з переліком послуг відділу досліджень промислово-сировинних ресурсів та енергетики ДП “Держзовнішінформ” можна за посиланням – https://dzi.gov.ua/contacts/viddil-doslidzhen-rynkiv-promyslovo-syrovynnyh-resursiv-ta-energetyky/.