Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 21.07.2020

Середньозважена ціна РДН ОЕС за перші 20 днів липня 2020 знизилась порівняно з аналогічним періодом червня 2020

За розрахунками ДП «Держзовнішінформ» середньозважена ціна за перші двадцять календарних днів липня 2020 року на РДН (ринок на добу наперед) Об’єднаної енергетичної системи України (ОЕС) знизилась порівняно з першими 20 календарними днями червня 2020 року більш ніж на 6 відсотків.  Розрахункова  середньозважена ціна за період з 01 по 20 липня 2020 року включно склала 1177,56 грн/МВт•год (без ПДВ).

Місячна середньозважена ціна РДН ОЕС останні три місяці (квітень, травень, червень 2020 року) зберігає відносну стабільність та знаходиться у діапазоні 1200 – 1250 грн/МВт•год (без ПДВ).

З моменту запуску з 1 липня 2019 року незалежного ринку електричної енергії в Україні учасники отримали змогу вільно закуповувати та продавати електроенергію на спеціалізованих торгівельних майданчиках та відповідних ринках, одним з яких є ринок «на добу наперед».

РИНОК «НА ДОБУ НАПЕРЕД» (РДН) – сегмент ринку, на якому здійснюється купівля‐продаж електричної енергії на наступну добу за днем проведення торгів за вільними конкурентними цінами.

Матеріал підготовлено відділом досліджень промислово-сировинних ресурсів та енергетики. У відділі ви можете замовити цінові довідки із підтвердженням цін електричної енергії на РДН та ВДР та подекадним порівнянням середньозважених цін. Детальніше ознайомитись з переліком послуг відділу досліджень промислово-сировинних ресурсів та енергетики ДП “Держзовнішінформ” можна за посиланням – http://bit.ly/2UXNl4M.

Добові середньозважених ціни РДН ОЕС за перші 20 календарних днів червня та липня 2020 року