Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 09.07.2021

Сергій Марченко та представники Корпорації міжнародного фінансування США домовились про розширення інвестування в українські приватні проєкти

6 липня у Вашингтоні відбулась зустріч Міністра фінансів України Сергія Марченка з представниками Корпорації міжнародного фінансування США (U.S. International Development Finance Corporation, DFC). Участь у зустрічі взяли Девід Марчик, головний операційний директор DFC та Джон Дідюк, директор з фінансування міжнародних проектів.

У зустрічі також взяли участь заступник Міністра фінансів України з питань європейської інтеграції Юрій Драганчук, Урядовий уповноважений з питань управління державним боргом Юрій Буца та Надзвичайний і Повноважний Посол України в США Оксана Маркарова.

Сторони обговорили напрями для залучення фінансування в українські проєкти приватного сектору, співпрацю з міжнародними організаціями та поточну економічну ситуацію в Україні.

Під час зустрічі Сергій Марченко зазначив, що серед пріоритетних сфер для залучення інвестицій визначені Президентом України та Урядом, є енергетичний сектор, інфраструктура, медицина. Міністр фінансів запросив представників DFC інвестувати в українські проєкти.

Девід Марчік підкреслив успіхи DFC в інвестуванні в Україні на суму понад 840 мільйонів доларів. Він вказав що, будучи фінансовою установою уряду США, DFC готові розглянути нові проєкти, які є стійкими та відповідають пріоритетам розвитку у таких сферах, як зміна клімату, глобальний розвиток здоров’я та гендерна рівність. Він наголосив українській делегації, що постійні зусилля щодо реформ та більша прозорість нададуть можливість залучати більший обсяг іноземного капіталу та створять ще більше проєктів для фінансування та страхування.

Учасники також обговорили поточний стан економічної та фінансової ситуації в Україні.

Сергій Марченко розповів, що Україна успішно пройшла пандемічний 2020 рік, порівняно з багатьма іншими країнами.

«Виважені податкова та фіскальна політика дозволили нам пройти період пандемії з мінімальними втратами. Минулого року ми значно зменшили дефіцит бюджету, з запланованого показника у 7,5% до 5,2% від рівня ВВП. І зараз економіка відновлюється, ми бачимо зростання рівня споживання і очікуємо ріст економіки у 4% за підсумками року. За перше півріччя 2021 року ми збільшили надходження до державного бюджету на більше ніж 23 мільярди гривень. Але для продовження зростання, фінансування дефіциту бюджету та забезпечення стабільності економіки нам необхідна допомога наших міжнародних партнерів, в тому числі і програма співпраці з МВФ», – зазначив Міністр фінансів.

За результатами зустрічі сторони домовились про продовження діалогу та посилення співпраці для подальшого збільшення інвестицій у приватний сектор України.

 

www.mof.gov.ua