Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 29.10.2021

Сфабрикована аналітика для прийняття державних рішень призведе до катастрофи, – Олексій Любченко

Перший віце-прем’єр-міністр – Міністр економіки України Олексій Любченко впевнений, що необхідно посилити аналітичну складову для прийняття державницьких рішень у запровадженні нової моделі економіки. Таку думку він озвучив під час інтерв’ю «Дзеркалу тижня», розповідаючи про стан української економіки, її основні проблеми та шляхи їх розв’язання.

«У рамках державного візиту Президента України Володимира Зеленського в США в мене була зустріч із керівником Служби внутрішніх доходів США Чарльзом Реттігом, і на ній порушували те ж саме питання про посилення аналітичної складової. На жаль, мало людей, які мислять аналітично. А їх ще треба об’єднати в конструктивні групи за спеціалізацією. До того ж іще треба напрацювати стандарти, профілі ризиків, щоб не брати під сумнів роботу цих людей. Тому що контрольована кимось або методологічно неправильна аналітика – теж страшна зброя. Адже якщо сфабриковану аналітику використовувати для вироблення і прийняття державних рішень, буде катастрофа», – розповів Олексій Любченко.

За його словами, щоб боротися з однією з найбільших проблем України – тіньовою економікою, запущено роботу спеціальної міжвідомчої робочої групи. Вже напрацюванні КРІ результатів роботи групи: «У нас, по суті, два KPI – ВВП і зайнятість. Решта крутиться навколо них. Зрозуміло, всі наші цілі базуються на Національній економічній стратегії 2030. У кожній політиці, яку ми формуємо, є пріоритетні KPI».

Серед важливих завдань Перший віце-прем’єр-міністр України – Міністр економіки України назвав запровадження інституціональних змін, дерегуляцію, упорядкування нормативної бази, впровадження оцінювання роботи правоохоронної системи.

Крім того, пріоритетом для Уряду залишається наведення ладу в держсекторі та проведення всебічної оцінки результатів діяльності та управлінських рішень. «Ми плануємо все це впорядкувати разом із Держказначейством. Нині наше завдання – побудувати ієрархію постановки цілей діяльності держкомпаній і контролю над їхнім виконанням, щоб не було колективної безвідповідальності, неефективних наглядових рад, корумпованих керівників», – підкреслив Олексій Любченко.

 

www.me.gov.ua