Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 27.09.2021

Шмигаль: До опалювального сезону країна готова

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль заявляє, що країна готова до опалювального сезону, тарифи не зростатимуть.

“До опалювального сезону країна готова. Технічна готовність регіонів вже становить понад 90%”, – сказав він під час години запитань до уряду у Верховній Раді у п’ятницю.

За його словами, запаси газу в сховищах вже перевищують 18,5 млрд куб. м, “планомірно триває підготовка до їх збільшення”.

“Як і минулого року, ми спокійно пройдемо цей період, країна буде з теплом”, – запевнив прем’єр.

Шмигаль також запевнив, що весь закачаний “Нафтогазом” у сховища природний газ буде використаний для потреб українських споживачів. При цьому у компанії на сьогодні є ліквідність для продовження планової діяльності.

За його словами, незважаючи на стрімке зростання цін на газ у Європі, НАК “Нафтогаз України” реалізує природний газ для потреб населення за прийнятними цінами.

“Ціна на газ в Європі сягає 25 грн за 1 куб. м. Ми як уряд разом із парламентом, з вами, народні депутати, з ініціативи президента України забезпечили ціну 7,96 грн від “Нафтогазу” для населення, 7,42 грн – теплокомуненерго для потреб населення”, – сказав Шмигаль.

Як зазначив прем’єр, тарифи на тепло та гарячу воду не мають зростати, уряд допомагатиме в цьому місцевій владі.

“Ціна на газ для підприємств теплокомуненерго не зростатиме і залишиться на такому самому рівні (приблизно 7,4 грн/куб. м), що дасть змогу не підвищувати тарифи на опалення та гарячу воду, а тарифи на електроенергію з 1 жовтня будуть знижені для більшості громадян, для інших залишаться незмінними”, – сказав Шмигаль.

Прем’єр також уточнив, що протягом 1,5 місяця буде вирішено питання з субвенціями на покриття боргів із різниці в тарифах на тепло минулих опалювальних сезонів.

“Вона (проблема щодо заборгованості з різниці в тарифах – ІФ) вирішується спільно з керівниками органів місцевого самоврядування. Зокрема, щодо зазначених вами ТКЕ наразі триває робота зі зняття блокування рахунків. Погашення заборгованості з різниці в тарифах буде здійснено цього року, в найближчі 1,5 місяця… Планується виділити на ці цілі понад 30 млрд грн”, – сказав він.

 

ua.interfax.com.ua