Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 21.10.2013

Ситуація на світовому ринку яловичини

В 2008-2009 роках Уругвай постраждав від сильної посухи, однак, вже з 2010 року дана галузь почала відроджуватись з щорічним темпом приросту на 4-5%. Аналітики очікують, що Уругвай виробить біля 580 тис. тонн яловичини (в забійній вазі) в 2014 році. За оцінками експертів, загальний обсяг забою в цьому році складе 2,38 млн голів, що стане самим високим показником за останні 8 років. Обсяг виробництва телят, за прогнозами, досягне піку в 2014 році й становитиме біля 3 млн голів, що стане результатом дуже благо приємних погодніх умов в 2013 році.

Зростання обсягів забою ВРХ та виробництва яловичини в Уругваї, як очікується, будет й подалі стимулювати нарощування експортних поставок уругвайської яловичини. В 2014 году, очікується, що обсяг експорту яловичини досягне 400 тис. тонн. Основним напрямком для експорту уругвайського м’яса с недавнього часу став Китай. Зараз на частку китайського ринку припадає вже до 22% від загального обсягу експорту уругвайської яловичини, очікується, що і в довгостроковій перспективі тенденція збільшення закупівлі цього товару даною країною збережеться.

В поточному році експорт яловичини з Австралії в Європу досяг 15-річного максимуму, збільшившись на 31% у порівнянні з минулорічним показником. Загальний обсяг поставок яловичини в ЄС виріс до 17 тис. тонн в 2012-13 МР, а поставки яловичини з худоби зернової відгодівлі збільшились на 82% (до 8,70 тис.тонн) в порівнянні з попереднім  показником.

Голова департаменту по роботі з європейським та російським ринками Асоціації виробників худоби та м’яса Австралії (MLA) Майкл Краулі повідомляє, що показники продовжуватимуть зростати і надалі. В 2012 році ЄС закупав яловичину в Австралії по середній ціні 9,65 австралійських долл./кг, що зробило Європу найвигіднішим експортним ринком збуту для австралійських постачальників.

За словами Краулі, зростання поставок м’яса в ЄС обумовлено тим, що в 2010 році Австралія, разом з США, Уругваєм, Канадою та Новою Зеландією, отримала доступ до нової європейської квоти на поставку високоякісної яловичини з худоби на зерновій відгодівлі. В серпні 2012 року її обсяг був збільшений з 20 тис. тонн до 48 тис. тонн, що призвело до формування міцних партнерських взаємовідносин між Європою та Австралією.