Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 05.03.2021

SpaceX Ілона Маска запустить український супутник

Американська компанія SpaceX винахідника Ілона Маска погодилася запустити на орбіту український супутник Січ 2-1, пише shotam.info.

Про це розповів глава парламентського комітету економічного розвитку Дмитро Наталуха на сторінці у фейсбуці.

Зазначається, що домовленості про запуск були досягнуті минулого тижня під час переговорів із компанією, а тривали вони між комітетом економічного розвитку за участю команди Держкосмосу з SpaceX із грудня 2020 року. Минулого тижня компанія Маска дала згоду на запуск супутника за $1 млн.

«Умови контракту попередньо узгоджені і в України тепер є можливість підписати договір на пускові послуги з американською компанією. Ціна контракту – $1 млн, що є дуже приємною для України ціною та увосьмеро нижчою тієї, яка була запланована з самого початку», – написав Наталуха.

Про супутник

«Січ-2» – малогабаритний космічний апарат. Розроблений на сучасному світовому рівні у негерметичному виконанні з широким використанням полімерних та композиційних матеріалів. Призначений для спостереження поверхні Землі в оптичному і середньому інфрачервоному діапазонах.

Про SpaceX

Space Exploration Technologies Corporation (SpaceX) – американське приватне підприємство, яке працює в галузі будівництва космічного транспорту, виробник Ракет-носіїв сімейства Falcon та космічних кораблів Dragon. Штаб квартира розташована у Готорні, Каліфорнія. Компанія створена інженером і винахідником Ілоном Маском.

Нагадаємо, NASA обрало розробку українця для побудови онлайн-карти марсохода.

Головне фото: cdn.trend.az.