Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 02.09.2021

Співпраця з NuScale дасть можливість виробляти малі модульні атомні реактори в Україні, – Герман Галущенко

НАЕК «Енергоатом» та компанія NuScale Power у присутності Міністра енергетики України Германа Галущенка підписали Меморандум про взаєморозуміння з метою вивчення можливості будівництва АЕС NuScale в Україні.

Документ передбачає, що NuScale надаватиме підтримку Енергоатому з таких питань: експертиза технології малих модульних реакторів (ММР), в тому числі техніко-економічне обґрунтування запропонованих майданчиків; розробка термінів і проміжних результатів проектів; дослідження витрат; технічний аналіз; ліцензування та дозвільна діяльність, а також інженерні дослідження та проектування.

«Меморандум – це чергове свідчення того, що співпраця в енергетичній галузі є одним з ключових пріоритетів стратегічного партнерства між Україною й Сполученими Штатами. Технології NuScale дають можливість будувати малі модульні реактори в Україні. Міненерго максимально сприятиме локалізації виробництва. Для розвитку безвуглецевої генерації, забезпечення частотного регулювання та проходження добових піків використання малих модульних реакторів є дуже перспективним», – зазначив Герман Галущенко.

Довідково

У серпні 2020 року ММР NuScale став першим і єдиним малим модульним реактором, який отримав схвалення проекту від Комісії з ядерного регулювання США.

NuScale Power розробила нову модульну атомну електростанцію з легководяним реактором, яка може застосовуватися для виробництва електроенергії, централізованого опалення, опріснення води, виробництва водню та застосування в інших технологічних теплових системах.

 

www.kmu.gov.ua