Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 07.10.2015

Співробітники ДП «Держзовнішінформ» підвищили кваліфікацію в питаннях трансфертного ціноутворення

2 жовтня керівництво ДП «Держзовнішінформ» організувало для співробітників підприємства семінар на тему нових правил трансфертного ціноутворення. Про нюанси нововведень і актуальних питаннях їх практичного застосування фахівцям ДЗІ розповіла Олена Вознюк, партнер департаменту податкових та юридичних послуг NexiaDK.

В ході семінару співробітники ДП «Держзовнішінформ» ознайомилися з критеріями визнання організацій взаємозалежними особами і визнання угод контрольованими, особливостями податкового контролю у відношенні угод і основними методами визначення ринкових цін. Слухачі отримали практичні навички у проведенні аналізу та виборі найбільш підходящого методу ТЦО з урахуванням профілю компанії і дізналися про нові правила у підготовці звітної документації.

Олена детально зупинилася на проблемі методи трансфертного ціноутворення, звернувши увагу експертів підприємства на деякі зміни в правилах застосування діапазону цін і рентабельності, зокрема, введення поняття медіани діапазону цін, порядок розрахунку якої затверджений разом з порядком розрахунку діапазону.

Олена Вознюк є президентом українського відділення міжнародної податкової асоціації (IFA), членом Громадської ради при Державній фіскальної службі України, партнером департаменту податкових та юридичних послуг NexiaDK. Вона має понад 15 років досвіду в податковому праві і спеціалізується, зокрема, на питаннях трансфертного ціноутворення.