Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 12.09.2019

Споживачам повертатимуть гроші за товар, якщо їм видали підроблений чек

 Верховна Рада прийняла в першому читанні два важливі та революційні законопроекти для бізнесу (№1073 та №1053-1).

Про це пише Ліга.Закон.

У Європейській Бізнес Асоціації розповіли, що означають ці проекти для населення.

1. З 2021 року фіскальні чеки видаватимуть абсолютно всі, окрім платників єдиного податку першої групи. Через 6 місяців після публікації Закону використання РРО стане обов’язковим для ресторанів, готелів, реалізації ювелірних виробів, інтернет-торгівля, реалізації побутової техніки (яка підлягає гарантійному ремонту), лікарських засобів та послуг тощо.

2. Споживачів долучатимуть до перевірки чеків. Державна фіскальна служба створила систему перевірки чеків онлайн, але враховуючи, що активність користування цим інструментом дуже низька, споживача будуть стимулювати фінансово. У разі відсутності в базі ДФС чеку, можна отримати компенсацію за товар. Таким чином, споживачі активніше вимагатимуть видавати їм чеки та будуть вмотивовані перевіряти чи вони справжні.

3. Наразі ринок РРО занадто монополізований і самі РРО та їх обслуговування є дуже витратним для малого і середнього бізнесу. Законопроектами передбачено використання будь-якого гаджету, який має за допомогою програми згенерувати та відправити чек в ДФС та споживачу.

4. Бізнесу давали можливість працювати за правилами, але, на жаль, штрафи 1 гривня за перше невикористання РРО нікого не налякали і з тіні не вивели. Тому штрафи пропонують суттєво збільшити. Від 150% вартості товару при першому порушенні до 250% при другому.

ЄБА підтримує зазначені проекти, але разом з тим наголошує на необхідності передбачити можливість працювати у разі відсутності або при недостатньому покритті мережі інтернет.