Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 25.06.2020

Списати борг із ЄСВ “сплячі” ФОП можуть лише до 31 серпня — ДПС

У “сплячих” ФОП ще є можливість скористатися шансом і списати борг з ЄСВ, який утворився за 2017-2020 рр, пише ЛІГА.Закон.

Для цього треба подати відповідні документи до 31 серпня 2020 р.

Аби списати борг недіючому ФОП обов’язково до 31 серпня 2020 року (90 днів від дати набрання чинності Законом № 592) необхідно подати:

– підприємцям, які обрали загальну систему оподаткування – держреєстратору за місцем знаходження реєстраційної справи заяву про держреєстрацію припинення підприємницької діяльності;

– особам, які провадять незалежну професійну діяльність – до податкового органу за основним місцем обліку заяву про зняття з обліку як платника ЄСВ.

Також, обов`язково слід написати до податкової інспекції за основним місцем обліку заяву про списання боргу, подати звітність з ЄСВ та податкові декларації про майновий стан та доходи за 2017 -2020 роки, якщо вони не були подані раніше.

Отримавши відповідні відомості, податковий орган впродовж 15 робочих днів проведе камеральну перевірку, за результатами якої прийме рішення про списання суми боргу або про відмову.

Рішення про відмову від списання суми боргу може бути прийнято, якщо платник податків у 2017-2020 роках отримав дохід або суми боргу були в повному обсязі самостійно сплачені платником або стягнуті.

На ці моменти звернули увагу в ГУ ДПС у Чернівецькій області та надали також зразок заяви до податкового органу про списання боргу із ЄСВ.