Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 12.08.2021

США повідомили країнам ОПЕК, що потрібно відмовитися від політики видобутку нафти у скорочених обсягах

США довели до відома ОПЕК необхідність відмовитися від видобутку нафти у скороченому масштабі, що мав місце раніше на тлі пандемії COVID-19, заявив у середу американський президент Джо Байден.

“Ми дали ясно зрозуміти ОПЕК – головним країнам-експортерам нафти у світі, що скороченню виробництва, проведеному під час пандемії, слід дати зворотний хід в умовах відновлення глобальної економіки – з метою знизити ціни для споживачів”, – сказав він.

Згідно з оцінками Байдена, наразі ціни на бензин нижче, ніж на початку цього десятиліття, але їхній рівень досить високий для створення проблем у населення.

Також Байден повідомив, що наказав підлеглим відстежувати “незаконне поводження” на паливному ринку США, яке веде до підвищення цін на бензин.

Раніше телеканал CNBC повідомляв, що Білий дім звертався до ОПЕК+ із закликом збільшити видобуток нафти для боротьби проти зростання цін на паливо і для стимулювання зростання економіки, яка постраждала від наслідків пандемії коронавірусу. За даними CNBC, цього тижня співробітники адміністрації президента США Джо Байдена контактували з низкою країн ОПЕК+ з цього питання.

Як повідомлялося, країни ОПЕК+ в умовах зростання попиту з 1 серпня почали прискорено збільшувати видобуток нафти: з 1 серпня виробництво збільшено на 400 тис. б/д.

Однак, як зазначав CNBC, у Білому домі вважають, що таких заходів “просто недостатньо” в ситуації, коли світові доводиться мати справу “з вкрай важливим моментом глобального відновлення”.

 

ua.interfax.com.ua