Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 03.02.2022

США просять покупців Китаю, Японії, Кореї, Індії відмовитися від своїх партій ЗПГ заради Європи

Адміністрація США, яка побоюється скорочення постачання російського газу до Європи у разі загострення ситуації навколо України, крім виробників газу, звернулася до його найбільших покупців у пошуках ресурсів для їх перенаправлення до Європи.

Агентство Bloomberg повідомляє, що команда Джо Байдена на чолі з радником Держдепартаменту з енергетичної безпеки Амосом Хохштейном звертається до споживачів газу у всьому світі з проханням відмовитись від постачань, які можна було б перенаправити до Європи.

Bloomberg повідомляє про переговори з Китаєм (найбільший покупець ЗПГ у світі), чиновниками Японії, Південної Кореї, Індії.

Білий дім також звернувся до виробників газу, включаючи Катар, Нігерію, Єгипет, Лівію та компанії, що працюють в Алжирі, з проханням збільшити виробництво у разі початку бойових дій. Адміністрація Байдена також консультувалася з нафтогазовими компаніями, включаючи Chevron та ExxonMobil.

На відміну від нафти, на світовому ринку природного газу мало незадіяних потужностей, і жоден виробник не повідомляв, що може збільшити виробництво за короткий термін, зазначає агентство. Міністр енергетики Катару Саад бен Шеріда аль-Каабі напередодні заявив: “Обсяги газу, необхідні ЄС, не можуть бути замінені ніким в односторонньому порядку, без порушення постачання в інші регіони світу. Енергетична безпека Європи потребує колективних зусиль багатьох сторін”.

 

ua.interfax.com.ua