Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 01.11.2021

США та ЄС досягли угоди щодо тарифів на американські сталь та алюміній

США та Європейський союз досягли угоди про врегулювання своїх дипломатичних розбіжностей щодо тарифів на сталь та алюміній, які постачаються до Європи зі Сполучених Штатів, оголосив Білий дім.

“Ми досягли угоди з ЄС, яка (…) дозволяє обмеженим обсягам сталі та алюмінію з ЄС надходити до США безмитно”, – заявила міністр торгівлі США Джина Раймондо журналістам.

Вона зазначила, що угода передбачає, що “вся сталь, що надходить до США через Європу, має бути повністю вироблена в Європі”.

Раймондо пояснила, що обмеження, пов’язане з виробниками, продиктоване необхідністю “захисту американської сталеливарної та алюмінієвої промисловості, національної безпеки (…) від надмірних потужностей, спричинених тим, що Китай скидає сталь на наші ринки”.

“Занадто довго Китай направляв свою дешеву сталь у США через Європу та інші ринки, що призвело до зниження цін і унеможливило конкуренцію для американської сталеливарної та алюмінієвої промисловості і, звичайно, завдало збитків промисловості і нашим працівникам”, – заявила міністр.

У рамках угоди “ЄС знизить свої тарифи у відповідь”, повідомила вона.

Адміністрація попереднього американського президента Дональда Трампа ввела податки на сталь та алюміній з ЄС у 2018 році, стверджуючи, що іноземна продукція, вироблена американськими союзниками, становить загрозу національній безпеці США. Європейці у відповідь запровадили підвищені мита на мотоцикли американського виробництва, віскі, арахісову олію та інші товари.

 

ua.interfax.com.ua