Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 19.10.2022

Стало відомо, коли стабілізуються ціни на яйця

В Україні суттєво здорожчали яйця. Вартість у роздрібних мережах коливається від 50 до 80 грн за десяток.

Проте в Союзі птахівників України обіцяють, що ціни на них стабілізуються до кінця жовтня, а в листопаді почнуть знижуватися. Про це повідомив директор профільної асоціації Сергій Карпенко.

«Очікуємо цього місяця збільшення пропозицій від промислового сектора завдяки збільшенню виробництва. Адже підприємства почали відновлювати своє поголів’я у червні-липні. В жовтні буде стабілізація цін на яйця, і очікуємо, що вже в листопаді буде зниження цін на полицях магазинів», — зазначив він.

Водночас Сергій Карпенко пояснив, що зростання ціни на яйця спричинили сезонні коливання кількості продукції, зменшення кількості виробників яєць у попередні два роки та повномасштабне вторгнення РФ.

Так, за оцінками Союзу птахівників, промислове виробництво яєць через війну зменшилося десь на 20%.

На початку 2022 р. середня вартість яєць була на рівні 35 грн. У лютому-березні яйця в середньому коштували 33-34 грн за десяток.

Навесні яйця різко впали в ціні — до 24,8 грн та 19,39 грн за десяток у квітні та травні відповідно.

Влітку яйця продовжували дорожчати. У серпні середня вартість десятка коливалась в межах 28 грн. Водночас експерти прогнозували різке зростання ціни до 40 грн. Через рекордне зменшення виробництва цієї продукції, а також тривалий тиск НАБУ на Ukrlandfarming.

Вже вересні яйця подорожчали у середньому до 35 грн. А в жовтні їхня вартість зросла майже вдвічі — до 60 грн за десяток (+71%).

 

kurkul.com