Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 17.01.2022

Стартові ціни газу на УЕБ у січні зросли на 21%

Стартові ціни природного газу ресурсу січня на Українській енергетичній біржі (УЕБ) 4-14 січня 2022 року зросли на 21%.

Як повідомляє Укрінформ, про це йдеться в огляді ринку природного газу УЕБ.

“Стартові ціни ресурсів мали різносторонні коливання. У підсумку, станом на п’ятницю середня стартова ціна ресурсу січня була вищою за показник 4 січня на 21%”, – ідеться у повідомленні.

Так, 4 січня стартова ціна згаданого ресурсу становила 37,3 тис. грн за 1 тис. кубометрів, а 14 січня – 45,2 тис. грн за 1 тис. кубометрів. Максимальною ціна ресурсу січня була у середу, 12 січня – 49,5 тис. грн.

Загалом, у період 4-14 січня заявки на купівлю та продаж природного газу формували 35 компаній, в тому числі ГПК “Нафтогаз Трейдинг”, “Крафт Енерджи”, оператори газорозподільних мереж, Укргазвидобування. На довгостроковому ринку було продано 886 тис. кубометрів природного газу.

На короткостроковому ринку було укладено 6 угод на 308 тис. кубометрів газу.

В УЕБ зауважили, що на європейських хабах ціни на газ трималися на рівні понад 900 доларів. При цьому з європейських сховищ відібрано вже понад половину обсягу “блакитного палива”, закачаного минулого року на зиму.

Як повідомлялося, уряд 12 січня 2022 року затвердив порядок біржових торгів газом для потреб виробників продовольчих товарів, що мають істотну соціальну значущість. Перші торги мають відбутися у понеділок, 17 січня, на майданчику УЕБ.

Кабінет Міністрів до 30 квітня 2022 року обмежив вартість природного газу для виробників борошна, хліба, молока, курятини, соняшникової олії. Уряд встановив граничний рівень постачальницько-збутової надбавки до ціни природного газу власного видобутку (без урахування рентних платежів) на рівні не більше 24% для задоволення потреб суб’єктів господарювання, основним видом діяльності яких є виробництво продовольчих товарів, що мають істотну соціальну значущість.

 

www.ukrinform.ua