Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 16.03.2023

Стартує новий благодійний проєкт підтримки фермерів FARMERHOOD

Благодійний проєкт FARMERHOOD, що створений лідерами агроринку, покликаний створити зв’язок між фермерами в різних географічних регіонах і дозволити одному фермеру допомагати іншому.

Більшість фермерів у всьому світі хоча б раз у житті стикалися з ситуацією, коли їхня ферма була під загрозою через кліматичні явища, геополітична ситуація, економічний тиск.

Про запуск проєкту повідомила співзасновниця проєкту FARMERHOOD Катерина Конащук, під час під час Фермерського зльоту «КООПЕРАЦІЯ НА 360°», пише Kurkul.com.

Жорстокий напад росії на Україну завдав немало болю і втрат українським фермерам. Особливу потребу у підтримці заради виживання відчувають малі фермерські господарства.

«Отримати допомогу можуть фермери, які мають земельний банк від 20 до 500 га для рослинництва або від 20 до 200 га для овочівництва. Місцерозташування їх земельних ділянок — деокупована територія та 50 кілометрова зона, прилегла до зони бойових дій (згідно з даними мапи https://deepstatemap.live). Це майже всі райони Київської, Сумської, Чернігівської, Харківської, Миколаївської, Запорізької, Херсонської області. Також це можуть бути території, які наразі знаходяться під окупацією, але з часом ми віримо, що вони будуть звільнені та зможуть отримати допомогу», — пояснила Катерина Конащук.

Також вона додала, що для отримання підтримки, господарство не повинно мати відкритих проваджень, прострочених аграрних розписок, не бути у реєстрах боржників платників податків. А самі фермери мають бути зареєстровані на території України до початку війни (24.02.2022) та не мати зв’язків з країною-агресором.

«Допомога буде надаватись у вигляді товарно-матеріальних цінностей за вибором заявника (не більше 3 категорій). Загальна сума буде пропорційна площі офіційно зареєстрованих земельних ділянок заявника і вираховується як: $50 на 1 га для рослинництва або $150 на 1 га для овочівництва (за основним кодом КВЕД). Загалом буде п’ять категорій допомоги: насіння та ЗЗР, агроконсультації, паливні талони, будівельні матеріали, а також грошова допомога. Ми вже маємо партнерів, які забезпечують надання цих матеріальних цінностей», — розповіла співзасновниця проєкту FARMERHOOD.

За словами Катерини Конащук, сам процес реєстрації досить простий: на електронній платформі аграрій заповнює анкету, після цього до нього телефонує оператор для уточнення даних, зафіксовує заявку, а вже після її перевірки, розпочнеться збір коштів.

«Збір коштів буде запускатися у США з квітня місяця. Донори зможуть бачити вже перевірені заявки від українських фермерів, почитати їх історії, подивитись фото та підтримати донатами. Мотивація допомоги слабшому не тільки закладена в культурі американців, а й активно підтримується з боку держави. В США той хто частину грошей виділяє на благодійність, отримає спрощене або пільгове оподаткування — від 30 до 50% їхньої благодійної допомоги повернеться до них у вигляді податкових пільг», — зазначила Катерина Конащук.

Допомога наразі нікому зайвою не буде! Подавайте заявки та покажіть реальні історії  незламності українських фермерів!

 

kurkul.com