Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 23.11.2021

Стефанчук підписав закон щодо визначення системи ціноутворення в будівництві доріг

Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук підписав закон щодо визначення системи ціноутворення в будівництві автомобільних доріг загального користування (№2234) і передав його на підпис Президенту.

Як передає Укрінформ, про це свідчить інформація у картці законопроєкту на сайті Верховної Ради.

Зазначається, що 22 листопада документ повернуто з підписом Голови Верховної Ради і направлено на підпис Президенту.

Документом внесено зміни до статті 17 закону «Про інвестиційну діяльність» та статті 7 закону «Про ціни та ціноутворення».

Зокрема, передбачено, що вартість будівництва визначається на підставі затверджених центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну політику у сфері будівництва, містобудування та архітектури, кошторисних норм і нормативів з ціноутворення у будівництві, які є обов’язковими під час здійснення будівництва об’єктів (крім автомобільних доріг загального користування) із залученням бюджетних коштів, коштів державних і комунальних підприємств, установ та організацій, кредитів, наданих під державні гарантії. Вартість нового будівництва, реконструкції, ремонту та утримання автомобільних доріг загального користування визначається на підставі методик і правил, затверджених центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну політику у сфері дорожнього господарства.

Формування, розроблення та затвердження кошторисних норм та нормативів з ціноутворення у будівництві, визначення порядку їх застосування, перевірка дотримання цих норм та нормативів при обчисленні вартості будівництва об’єктів (крім автомобільних доріг загального користування), що будуються із залученням бюджетних коштів, коштів державних і комунальних підприємств, установ та організацій, кредитів, наданих під державні гарантії, здійснюються центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну політику у сфері будівництва, містобудування та архітектури.

Законом встановлено, що розроблення та затвердження нормативів визначення вартості нового будівництва, реконструкції, ремонту та утримання автомобільних доріг загального користування, визначення порядку їх застосування здійснює центральний орган виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну політику у сфері дорожнього господарства.

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада ухвалила закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо визначення системи ціноутворення в будівництві автомобільних доріг загального користування» (№2234) 16 листопада.

 

www.ukrinform.ua