Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 09.02.2022

Світове виробництво літію досягло рекордного рівня

Компанія, яка підписала довгострокову угоду про постачання карбонат літію з Tesla, пояснює це високим попитом на електромобілі.

Згідно з попередніми даними, опублікованими Геологічною службою США (USGS), світове виробництво видобутого літію досягло рекордного рівня в 100 000 тонн (без урахування США) у 2021 році, що на 21% більше, ніж у 2020 році (82 500 тонн) .

Геологічна служба США заявила, що виробництво збільшилося у відповідь на високий попит на ринку літій-іонних акумуляторів та зростання цін на літій.

Світове споживання літію у 2021 році оцінюється у 93 000 тонн, що на 33% більше, ніж 70 000 тонн у 2020 році.

«Безпека постачання літію стала головним пріоритетом для технологічних компаній в Азії, Європі та США», — йдеться в останньому звіті Геологічної служби США.

На чотири підприємства з видобутку корисних копалин в Австралії, по два підприємства з видобутку розсолу в Аргентині та Чилі, а також на два підприємства з видобутку розсолу та одне виробництво з видобутку корисних копалин у Китаї припадає більша частина світового виробництва літію.

Крім того, невеликі підприємства у Бразилії, Китаї, Португалії, США та Зімбабве також зробили свій внесок у світове виробництво літію.

Ціни на карбонат літію в Китаї, що відстежуються Asian Metal Inc., зросли до нового рекорду минулого місяця, оскільки дані показали 35-відсотковий стрибок реєстрації електромобілів у грудні порівняно з попереднім місяцем.

За даними Китайського центру автомобільних технологій та досліджень, протягом місяця було зареєстровано близько 400 000 електромобілів. Tesla поставила близько 18% загальної кількості.

 

metallurgprom.org