Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 06.12.2022

Світові потужності відновлюваної енергетики зростуть вдвічі до 2027 року

Проблеми з енергетичною безпекою внаслідок війни в Україні сприяють збільшенню інвестицій у «зелену» генерацію

Міжнародне енергетичне агентство (MEA) прогнозує зростання світових потужностей відновлюваної енергетики вдвічі до 2027 року – до 5,64 тис. ГВт.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на звіт MEA.

Прогнозується, що глобальна потужність енергетики за 5 років зросте на 2,4 тис. ГВт, що дорівнює загальній потужності електроенергетики Китаю сьогодні. У порівнянні з прогнозом від 2021 року цьгорічні очікування зросли на 30%.

Проблеми з енергетичною безпекою внаслідок війни в Україні сприяють збільшенню інвестицій у відновлювані джерела енергії. Нарощування потужностей відновлюваної енергетики також зумовлене діями США, Китаю та Індії – уряди країн запроваджують ринкові реформи для підтримки будівництва нових енергетичних комплексів швидше, ніж планувалося раніше.

«Відновлювана енергетика розвивалася гарними темпами, але глобальна енергетична криза підштовхнула світ до більш стрімкого зростання цієї сфери, оскільки країни прагнуть отримати вигоду від переваг енергетичної безпеки. У наступні 5 років світ має додати стільки енергетичних потужностей, скільки було створено за попередні 20 років», – зазначив виконавчий директор MEA Фатіх Бірол.

Як зазначає MEA, на відновлювані джерела енергії припадатиме понад 90% глобального зростання електроенергетики протягом наступних 5 років. Таким чином, ця галузь стане найбільшим світовим джерелом енергії до початку 2025 року.

Глобальне виробництво електроенергії за допомогою сонячних панелей збільшиться майже втричі до 2027 року, ставши найбільшим джерелом енергії у світі, тоді як вітрогенерація зросте вдвічі. При цьому попит на біопаливо зросте на 22% до 2027 року.

Як повідомляв GMK Center, за даними аналітичного центру Bruegel, з вересня 2021 року країни ЄС виділили близько €600 млрд на боротьбу з енергокризою та захист споживачів від стрибків цін. На кінець листопада Німеччина виділила на енергетичну підтримку понад €262 млрд, Італія – €90,7 млрд, Франція – €69,2 млрд, Іспанія – €38,5 млрд.

 

gmk.center