Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 10.08.2022

Світові ціни на брухт виросли на $40 після трьох тижнів падіння

Котирування сировини в Туреччині за тиждень 1-8 серпня відскочили до $385-390/т

Ціни на брухт марки HMS 1/2 на ринку Туреччини за тиждень 1-8 серпня виросли на $40 у порівнянні з попереднім тижнем – до $385-390/т. Таким чином, котирування брухту виросли вперше після тритижневого падіння, знизившись за цей час до $347-350/т.

Про це свідчить індикатор цін Kallanish.

Ціни на брухт в Туреччині стабільно зростали весь тиждень. Таку тенденцію підтримали проблеми зі збором сировини в Європі, які обмежили пропозицію брухту. Пропозиції від постачальників з США та Балтії також мізерні.

Дуже низькі показники притоку металобрухту в ЄС, а також проблеми з доставкою вантажів через низький рівень води в річках обмежили можливості експорту в Туреччину. Окрім того, експортери вирішили притримати брухт, щоб підтримати ринкові ціни. Деякі європейські постачальники мають намір не виходити на ринок до середини вересня, доки не завершаться літні відпустки.

У результаті обмеженої пропозиції турецькі заводи змушені купувати сировину по цінам, які диктують експортери. Європейського брухту немає – заводам немає з чого вибирати.

При зростанні цін, попиту від кінцевих користувачів майже немає. Деякі заводи намагаються використати котирування брухту як спосіб збільшити ціни на арматуру, але це може спрацювати тільки в короткострокові перспективі.

Крім низької пропозиції брухту, слабий також і попит на готову сталь, що скорочує маржу комбінатів. Найімовірніше, заводи будуть чинити опір підвищенню цін. Саме через це учасники ринку очікують скорого падіння котирувань, так як ринок падає всюди окрім Туреччини.

На ринку Китаю ціни на брухт значно виросли, оскільки прибутки сталеливарних заводів відновились разом з випуском сталі. На минулому тижні котирування сировини виросли на 170 юанів – до 2970 юанів/т ($440/т). Середньодобове споживання металобрухту на минулому тижні склало 197 тис. тонн, піднявшись на 14%. Однак волатильність ринку все ще стримує закупки сировини.

Як повідомляв GMK Center, ціни на брухт у Туреччині за тиждень 25 липня – 1 серпня впали на $20 порівняно з попереднім тижнем – до $347-350/т. Котирування брухту знижувалися третій тиждень поспіль після відскоку від 13-тижневого падіння з рівня $655/т.

 

gmk.center