Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 27.07.2022

Світові ціни на брухт за минулий тиждень впали на $38

Котирування брухту на ринку Туреччини знижуються другий тиждень поспіль, сягнувши $365-370/т

Ціни на брухт марки HMS 1/2 на ринку Туреччини за тиждень 18-25 липня знизилися на $38 в порівнянні з попереднім тижнем – до $365-370/т. Таким чином, котирування брухту знижуються другий тиждень поспіль, опустившись за цей час на $48. Перед цим ціни показали зростання вперше за 13 тижнів.

Про це свідчить індикатор цін Kallanish.

Ціни на брухт у Туреччині падали з 18 липня по 22 липня. Далі котирування сировини були стабільними – на рівні $370/т, і лише 25 липня впали ще на $5, до $365/т. Основною причиною обвалу цін стали численні пропозиції дешевшого брухту від постачальників із США.

Продавці з Євросоюзу та країн Балтії не виходять на ринок, оскільки розпродали майже всю доступну сировину. А постачальники зі США повністю пропустили липневий продаж і тепер мають намір надолужити втрачене.

Слабкий попит на готову сталь після свят спонукав турецькі заводи значною мірою відмовитися від закупівлі імпортного металобрухту. Крім того, ринок готової сталі також негативний, через що американські постачальники можуть ще більше урізати робочий рівень цін, щоб продати якнайбільше сировини.

Деякі учасники ринку очікують, що в серпні ринок може відновитися до $390-400/т, коли постачальники розпродадуть свої вантажі та зможуть натиснути на покупців.

Як повідомляв GMK Center, ціни на брухт у Туреччині за тиждень 11-18 липня впали на $10 у порівнянні з попереднім тижнем – до $400-408/т. Котирування брухту знову повернулися до зниження після двох тижнів зростання. До цього ціни брухту падали 13 тижнів поспіль з рівня $655/т.

 

gmk.center